Klik hier voor het nieuwsarchief
21/05/2020 - Pinksternoveen

Vanuit de samenwerkingsgroep catechese is het initiatief ontstaan om een noveen te bidden tot aan Pinksteren. We nodigen u van harte uit om mee te doen. U vindt de teksten hier.
14/05/2020 - Zoeken naar ruimte

Na de woorden van premier Rutte van woensdag 6 mei halen mensen weer opgelucht adem: eindelijk is er meer ruimte in het vooruitzicht en dat geldt straks ook voor de kerken in onze parochies. We wachten nog op richtlijnen van de Nederlandse bisschoppen maar we hopen dat wij in juli weer samen mogen vieren met maximaal 100 mensen, op voorwaarde dat die allemaal 1.5 meter uit elkaar kunnen zitten. We moeten gaan nadenken hoe de bezoekstroom te organiseren: wie kan er wanneer bij zijn en hoe voorkomen we dat nieuwe mensen niet meer zomaar binnen kunnen lopen om voor een eerste keer mee te doen?
Lokaal wordt hierover al gesproken en het pastoraal team stelt een denkoefening op die we na volgende week ook willen delen met alle lokale teams van de beide parochies. Zo willen we samen zoeken naar ruimte en kansen waardoor we weer veilig samen onder één dak kunnen zingen, bidden en vieren.
Namens het pastoraal team, Josephine van Pampus
01/05/2020 - Op bedevaart

Mei is begonnen, de maand die toegewijd is aan Maria. Vanuit de parochie zal er iedere zaterdag om 19.00 een bijzondere Mariaviering georganiseerd worden. Deze vespervieringen worden uitgezonden via de livestream. De maand mei heeft vijf zaterdagen en iedere viering zal er een andere bedevaartplaats centraal staan. Op zaterdag 2 mei zal mgr. Woorts ons 'meenemen' naar Lourdes. Later in de maand komen Kevelaer, Banneux, Guadeloupe en Fatima aan bod.
Nu het door alle coronamaatregelen niet mogelijk is om werkelijk op bedevaart te gaan, zal tijdens de vieringen geprobeerd worden om de bedevaart bij u thuis te brengen. Tijdens de sfeervolle vieringen worden Marialiederen gezongen en er zal een kleine preek zijn. Het Allerheiligste zal worden uitgesteld en er is ruimte voor stil gebed. Daarnaast worden kaarsjes aangestoken om het gevoel van een lichtprocessie op te roepen.
U wordt van harte uitgenodigd om mee te vieren via de livestream.
01/05/2020 - Rozenkrans in mei

Paus Franciscus heeft een oproep gedaan om in de meimaand de rozenkrans te bidden. In onze kerk was dat altijd al een goede gewoonte op doordeweekse dagen in mei. Helaas is het door de maatregelen rondom het coronavirus niet mogelijk om dit gezamenlijk vanuit de dagkapel te doen. Gelukkig hebben we een grote groep vrijwilligers die bereid is om vanuit een gesloten kerk te bidden. Het gebed zal plaatsvinden van maandag tot en met vrijdag om 10.30 uur. U kunt vanuit huis mee bidden via de kerkomroep. U vindt de kerkomroep via deze link:

Als u in bezit bent van een mobiele telefoon, dan kunt u een app op uw telefoon plaatsen waarmee u nog eenvoudiger kunt meeluisteren.
De teksten die gebeden worden vindt u in dit boekje.
22/04/2020 - Parochianen in corona-tijd

Quarantaine, 40 dagen afzondering, dat werd halverwege onze veertigdagentijd ineens onze realiteit. Misschien zag u de maatregelen aankomen, maar toen we zelfs geen eucharistie meer mochten vieren in de kerk, was dat toch even slikken.
De mis is niet het enige wat ontbreekt; we komen ook elkaar nauwelijks nog tegen. Reden voor de redactie om een oproep te doen bij een groot aantal vrijwilligers: Hoe kom jij deze coronatijd door? Zo blijven we toch een beetje met elkaar in contact.
We hebben veel mooie reacties gekregen zoals u op deze pagina kunt zien.