Nieuws
Klik hier voor het nieuwsarchief
22/04/2021 - Miniviering voor thuis

Hoewel er deze zondag een eucharistieviering is in de kerk, hebben onze vrijwilligers toch opnieuw een mooie miniviering gemaakt. Deze viering is speciaal voor gezinnen met jonge kinderen. Je vindt de tekst hier.
21/04/2021 - Vooruitkijken

Nu het vaccinatieprogramma vordert, kunnen we ook voorzichtig vooruitkijken naar het einde van de coronacrisis. Het zou fijn zijn om weer zorgeloos naar de kerk te kunnen komen, zonder al die regels die nu gelden. Tegelijkertijd zijn wij als geloofsgemeenschap gespaard gebleven van grote golven coronabesmettingen. Daar mogen we blij om zijn, want met veel ouderen in ons midden is dat toch wel een zorg.

Vooruitkijken doen we ook op ander gebied, namelijk met betrekking tot het secretariaat. Na het overlijden van onze geliefde secretaresse Nanda hebben we geprobeerd alles zo goed mogelijk draaiende te houden. Dat lukt aardig, maar we hebben met een blik op de toekomst ook wat veranderingen voor ogen.

Wat we zien is dat er veel behoefte is bij mensen om even binnen te lopen in het secretariaat voor een kop koffie en wat gezelligheid. Hierin was Nanda onovertroffen. Deze gelegenheid willen we in stand houden, maar het is natuurlijk wezenlijk anders dan secretarieel werk, wat ook gedaan moet worden. Binnenkort hoort u meer hierover.

De locatieraad en de pastoraatgroep
21/04/2021 - TV-mis

Op zondag 25 april is er in onze kerk een TV-mis. Dat betekent dat de eucharistieviering een uur eerder zal beginnen dan gebruikelijk, namelijk om 10.00 uur.
Ook voor deze mis moet gereserveerd worden. Is het vol? Dan kunt u vanuit huis meekijken via de live-stream van kerkomroep.nl, maar ook op TV via NPO 2.
21/04/2021 - Zambia

In de nieuwsbrief van april werd helaas een onvolledig rekeningnummer genoemd voor de vastenactie in Zambia. Het juiste nummer is: NL79 RABO 0304 7047 33. Ook nu de veertigdagentijd voorbij is, blijft het mogelijk om geld te doneren.
21/04/2021 - De Blinkert

In de veertigdagentijd wilden onze jongeren graag iets doen voor anderen. Els stelde voor om bemoedigende kaarten te maken voor mensen in een verpleeghuis. De kaarten zijn afgeleverd bij de Blinkert waar men erg blij was met dit initiatief.
21/04/2021 - Pater Van Oostrum overleden

Op 18 maart is op 96-jarige leeftijd pater Piet van Oostrum SVD overleden. Pater Van Oostrum werd in 1924 geboren aan de Eemnesserweg in Baarn als zoon van een tuinman. Hij voelt zich geroepen door de missie en op 12-jarige leeftijd gaat hij naar het missiehuis SVD Sint Jan in Soesterberg. Hij volgt de priesteropleiding in Teteringen en wordt op 30 augustus 1949 tot priester gewijd.
In 1961 wordt hij benoemd voor Nieuw-Guinea. Hij voelt zich thuis bij de mensen en in de prachtige natuur. Die natuur, het wonder van de schepping, maakt hem zo enthousiast dat hij zichzelf De Groene Piet noemt. Hij werkt in Nieuw-Guinea als procurator en daarna als pastor. Dit blijft hij doen tot 2001.
Pater Piet van Oostrum is overleden in het missiehuis in Teteringen.
21/04/2021 - Gezinsmis Hemelvaart 13 mei

Al het goede komt van boven
Hemelvaart-feest: Jezus gaat terug naar zijn hemelse Vader. Huh? Is dat een feest? We weten nog heel goed hoe verdrietig we waren toen Jezus op Goede Vrijdag stierf en alles voorbij leek te zijn. Hij was weg! En dan is het nu feest? Nu Hij weer weg gaat???
Ja, dat is zo! Al klinkt het vreemd. Deze keer gaat Jezus naar zijn Vader nadat Hij zijn leerlingen heeft verteld dat ze niet alleen achterblijven: Hij belooft ze de kracht van de heilige Geest. De heilige Geest zal hen bijstaan en moed geven om te vertellen over Jezus. Dat is een prachtig cadeau! Dus zijn ze vanaf deze Hemelvaartsdag in vertrouwen wachtend op die komst: ze weten immers dat Jezus altijd doet wat Hij belooft!
Dus: inderdaad een feestelijke Hemelvaartsdag! Kom je ook meevieren?

Van harte welkom!
21/04/2021 - Speurtocht in het Baarnse Bos

Op 13 mei is het Hemelvaartsdag: een mooie dag om er als gezin op uit te gaan. Hebben jullie nog geen plannen? Misschien kun je dan deelnemen aan de speurtocht voor gezinnen.
We organiseren deze middag in het kader van het Jaar van het Gezin, dat op 19 maart is begonnen en
door paus Franciscus is uitgeroepen.

De speurtocht vindt plaats in het Baarnse Bos. Buiten, dus alles gaat coronaproof. Wil je meedoen? Kom dan op 13 mei om12.30 uur naar de Grote Kom aan de zijde van de Luitenant Generaal van Heutszlaan.

Na afloop is er voor iedereen een verrassing...

Meer informatie:
21/04/2021 - Meimaand = Mariamaand

Hoewel het lenteweer nog even op zich laat wachten, nadert de maand mei met rasse schreden: de maand waarin van oudsher bijzondere aandacht wordt gegeven aan Maria. Vandaar dat mei ook wel de Mariamaand wordt genoemd.

Maria vraagt herhaaldelijk, op vrijwel elke plek waar zij is verschenen, om de rozenkrans te bidden. Daar willen wij als parochie graag gehoor aan geven! Zo wordt er inmiddels alweer bijna twee jaar lang na elke doordeweekse eucharistieviering aansluitend gezamenlijk de rozenkrans gebeden.
Daarnaast zal er ter ere van Maria in de maand mei van maandag tot en met vrijdag iedere avond de rozenkrans worden gebeden, gevolgd door de litanie van Loreto, de litanie van de heilige Maagd Maria. Omdat paus Franciscus dit jaar speciaal heeft toegewijd aan de heilige Jozef, zal afsluitend het gebed tot Sint Jozef worden gebeden.

Mariamaand extra tijden:
Maandag 19.30 uur
Woensdag 19.30 uur
Donderdag 19.00 uur

Telkens is er iemand die zal voorbidden. Inmiddels is de gewoonte ontstaan dat elk tientje spontaan door iemand in de kerk wordt voorgebeden. Zo groeien we in het gezamen-
lijk bidden. Van harte welkom als u zich geroepen voelt dit
21/04/2021 - Happy stones

Heeft u wel eens gehoord van 'happy stones'? Stenen die zijn geschilderd in prachtige kleuren en op willekeurige plekken worden neergelegd. Zomaar, om de gelukkige vinder een glimlach op het gezicht te geven.
Een van onze jongeren kwam op het idee om met de groep onze eigen happy stones te maken. Stenen met een boodschap van geloof, hoop en liefde. Dat is nog eens evangelisatie! Als u goed zoekt ziet u ze misschien binnenkort wel ergens in Baarn liggen...
18/04/2021 - Mis vervalt

Op woensdag 28 april vervalt de mis om 8.45 uur. Op die tijd worden de lauden gebeden, aangevuld met de lezingen van de dag.
01/04/2021 - Paasgroet kardinaal Eijk

Bij gelegenheid van het paastriduüm dit jaar heeft onze kardinaal een paasgroet geschreven. U kunt deze hier downloaden.
24/02/2021 - Zomerkamp

In 2021 organiseert het aartsbisdom Utrecht weer een kinder- en tienerkamp. Beide zomerkampen vinden plaats op kampeerboerderij De Heidebloem in Haarle van 31 juli tot en met 5 augustus.

KINDERKAMP 'Vrienden voor het leven'
Het is leuk om vriendjes en vriendinnetjes te hebben. Vriendschap is belangrijk. In de verhalen over Jezus merk je dat ook. Als Hij aan zijn opdracht begint, kiest Hij eerst twaalf vrienden uit om met Hem mee te gaan. Onderweg krijgt Jezus ook nieuwe vrienden, zoals Lazarus en zijn zussen Martha en Maria, en Zacheus de tollenaar. En Jezus bewondert ook de vriendschap van de sterke mannen die hun verlamde kameraad héél voorzichtig in een gat door het dak laten zakken om hem zo dicht mogelijk bij Jezus te brengen. Mooie verhalen waar we samen naar gaan luisteren en over na gaan denken. Natuurlijk gaan we tijdens het kamp heel veel leuke spelletjes doen, lekker naar het bos, knutselen, zwemmen én vrij spelen als echte vrienden. Kortom: Wil jij vrienden maken voor het leven? Meld je dan zo snel mogelijk aan!

- Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar
- Kosten: € 125 per kind. Als er meerdere kinderen uit een gezin meegaan, is er een speciaal tarief van € 75 per extra kind.
- Aanmelden via www.jongaartsbisdom.nl
- Meer informatie: of bellen: 06 29015399.

TIENERKAMP 'Heroes only'
Ook deze zomervakantie organiseert het bisdom weer een bijzonder tienerkamp. Deze keer is het thema 'Heroes only'. Deelnemers zullen verschillende helden ontmoeten, zowel bijbelse als eigentijdse helden. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de held die jij bent! Je krijgt de kans om jezelf te bewijzen met uitdagende spellen, mysterieuze uitstapjes en spannende catecheses. Doe je mee?
Jij bent toch ook een held?

- Voor tieners van 13 t/m 16 jaar
- Kosten: € 145 p.p. Als er meerdere tieners uit één gezin meegaan, is er een speciaal tarief van € 95 per extra tiener.
- Aanmelden via www.jongaartsbisdom.nl
- Meer informatie: of bellen: 06 29015399.