Klik hier voor het nieuwsarchief
30/06/2020 - Interview Gusta Willems

De afgelopen maand is achter de schermen hard gewerkt om onze kerken voor te bereiden op de heropening. Het initiatief voor de verschillende maatregelen kwam van het parochiebestuur. Bestuurslid Gusta Willems was bereid om een paar vragen te beantwoorden. U vindt dit interview hier.
28/06/2020 - Heropening van de kerk

Na maandenlang wachten mogen we vanaf 1 juli eindelijk weer in de kerk samenkomen om eucharistie te vieren. Het spreekt vanzelf dat dit gebeurt onder strikte voorwaarden. De afgelopen weken zijn we samen met het parochiebestuur achter de schermen druk bezig geweest om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige manier kan deelnemen aan de vieringen.
Omdat er slechts 100 personen aanwezig mogen zijn per viering, zal worden gewerkt met een reserveringssysteem, waarover later meer. Mocht u te laat zijn met reserveren of komt u liever nog niet naar de kerk, dan kunt u nog steeds gebruik maken van de livestream van de beide parochies. Die gaat voorlopig gewoon door. Kijk hiervoor op de website RKEemland.nl.
In de kerk zelf wordt u uitvoerig ge´nformeerd over de richtlijnen, maar u kunt ze alvast bekijken op deze pagina.
Het zal even wennen zijn, maar laten we onze zegeningen tellen. Wij zien u graag op 4 en 5 juli!

De locatieraad en de pastoraatgroep
28/06/2020 - Rozenkransgebed

In de meimaand heeft u via de kerkomroep mee kunnen bidden met het rozenkransgebed. Per 1 juli mogen we weer samenkomen om te bidden. Omdat 1 juli een woensdag is, gaan we direct van start. Voorlopig zal er gebeden worden in de kerk. In de kerk is meer ruimte dan in de dagkapel en ook hier geldt: veiligheid voor alles.
28/06/2020 - Buiten bidden

Iedere laatste vrijdag van de maand wandelt een groepje mensen langs de kruiswegstaties op ons prachtig verzorgde kerkhof. Bij elke statie wordt gebeden en een tekst voorgelezen. Dit initiatief heeft stilgelegen tijdens de coronacrisis, maar wordt nu weer opgepakt. U bent van harte welkom om mee te lopen!

Vrijdag 31 juli om 15.00 uur
Vrijdag 28 augustus om 15.00 uur
28/06/2020 - Zomeropenstelling

De vakantie staat weer voor de deur. Een goede reden om de deur open te zetten, letterlijk zelfs! Van 16 juli tot en met 27 augustus zal de kerk op zaterdagmiddag geopend zijn.
U kunt tussen 12.00 uur en 16.00 uur terecht voor een bezoekje, bezichtiging, een gebed, een kaarsje, of gewoon een praatje. U bent van harte welkom!
28/06/2020 - Verzorgers gezocht

Bij vieringen in de kerk is er altijd iemand die voor alles rondom de viering zorgt. Bij ons noemen we dat een 'verzorger'. Ons team van verzorgers heeft versterking en verjonging nodig.

Wat is onze taak? Kort gezegd: dienstbaar zijn aan het liturgisch kerkelijk leven.

Hoe doen we dat? We maken de kerk klaar voor de viering, ondersteunen de liturgie, coachen de jonge misdienaars. En als alles gedaan is sluiten we de kerk weer af.

Wanneer zijn we actief? In de weekenden en op (hoog)feesten. Soms ook tijdens belangrijke momenten in het kerkelijk leven van onze parochianen, zoals bij doopsel, huwelijk en uitvaart.

Wil je dit mooie en eervolle werk ook doen of eens achter de schermen kijken? Neem dan gerust contact met een van ons op: .

Persoonlijk ben ik na jaren nog steeds niet alleen dankbaar, maar vooral vind ik het ook eervol dit werk te mogen doen.

Marc Nieuwenhuys
28/06/2020 - Young Catholics

Vol enthousiasme zijn wij in februari begonnen met het zoeken van parochianen die ons wilden sponsoren. Wij zouden 15 kilometer lopen om geld in te zamelen voor de school in Zambia, die door onze kerk gesteund wordt. Helaas kon de wandeling vanwege het coronavirus niet doorgaan.
Inmiddels zijn de regels versoepeld. En wij zijn onze belofte natuurlijk niet vergeten! Wij gaan alsnog aan de slag voor de kinderen die onze hulp zo hard nodig hebben. Op zondag 19 juli gaan wij lopen: van de kerk naar Lage Vuursche en terug!
Wilt u ons sponsoren en daarmee de kinderen in Zambia helpen? Mail dan naar .

Geef voor Zambia!
12/06/2020 - Miniviering voor gezinnen

Door het coronavirus zijn er nog even geen vieringen mogelijk in onze kerk. Gelukkig verzorgt onze parochie wekelijks een livestream, zodat we vanuit huis de mis kunnen volgen. Voor kinderen duurt dit uurtje misschien een beetje lang. Vandaar dat enkele vrijwilligers het initiatief hebben genomen om een miniviering te ontwikkelen voor thuis. Een liedje, een gebedje, een gespreksonderwerp en natuurlijk de evangelielezing van de zondag, alles kant en klaar bij de hand voor een mooi gezinsmoment bij God.
U vindt de miniviering voor komende zondag hier.