In 't voetspoor van Maria
Door het werken met kinderen, onder andere eerste communievoorbereiding, Kinderclub en vormselvoorbereiding, bemerkten we dat er bij de ouders weinig geloofskennis aanwezig was. We probeerden met de moeders in gesprek te komen. Veelal zijn zij het die de geloofsopvoeding gestalte geven.
Heel voorzichtig zijn we begonnen. De eerste bijeenkomst ging over de 'Moeder der moeders' Maria. Wat toen begonnen is, bestaat nog steeds. De onderwerpen worden afgestemd op het jaarthema van de parochie en/of voorstellen vanuit de deelneemsters.

Voor wie?:
Voor moeders, oma's
Voor vrouwen die alleen zijn
Voor vrouwen die geloofsverdieping willen
Voor vrouwen die het geloof willen uitdragen in het gezin, op de werkvloer of waar dan ook in de samenleving en elkaar daarbij willen ondersteunen en bemoedigen
Kleine kinderen mogen meekomen. Speelgoed is aanwezig.

Wat doen we?:
Op de eerste zondag van de Advent 2019 gaat in het aartsbisdom Utrecht het 'Jaar van de Eucharistie' van start. In de aanloop naar dat jaar heeft kardinaal Eijk een pastorale brief geschreven met als titel:
De Eucharistie (weer) beleven als het kloppend hart van het geloofsleven.
"Deelname aan de eucharistie in geloof en overgave brengt het meest intensieve sacramentele Godscontact tot stand dat er in deze wereld bestaat", zo schrijft hij. En reeds in 2012 noemt hij de eucharistie 'een onverdiend en uitzonderlijk geschenk van God'.

Wat vieren we nu eigenlijk in de eucharistie?
Is de eucharistie echt een geschenk voor mij?
Hoe beleef ik de eucharistie?
Waarom 'moet' ik op zondag naar de mis?
Heb ik in de mis echt contact met God?
Wellicht zijn dit voor velen herkenbare vragen.


Aan de oproep van de kardinaal om ons te bezinnen op de eucharistie geven we graag gehoor en het programma is daarop afgesteld. Het thema zal zijn DIT IS MIJN LICHAAM.

Waar en wanneer?:
Een keer per maand komen we bij elkaar in het Trefpunt op woensdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur.

Voor meer informatie:
Rosalien Knapen via .