Welkom
Rond Kerst 2022 wordt voor het 27ste achtereenvolgende jaar de kerststallenroute in Baarn georganiseerd. In 325 Baarnse tuinen staan kerststallen, die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Men kan de route op eigen gelegenheid afleggen, bij voorkeur lopend en fietsend, maar ook per auto is mogelijk. De kerststallenroute kent een grote variatie: stallen, schilderijen, kinderkerststallen, wandkleden, et cetera. Deze kerststallen en kersttaferelen zijn voor het overgrote deel door de deelnemers zelf gemaakt.

Ook 's avonds zijn de stallen goed te bezichtigen. Ze zijn goed verlicht, maar het is wel aan te raden een lichtje mee te nemen voor hen die de route niet uit hun hoofd kennen. De stallen zijn te herkennen aan de witte sterren en bij elke kerststal staat de route aangegeven op een kaartje.

De stallen staan in elk geval van 18 december 2022 tot en met 6 januari 2023. De routebeschrijving is via deze website te downloaden. De route loopt van het Cantonspark via de Nicolaaskerk naar Hoog Baarn en via de Brink weer terug, maar men kan overal beginnen. Het is in totaal ongeveer vijf kilometer.

De stal in de onlangs gerestaureerde Nicolaaskerk is ook dit jaar weer te bezichtigen. Let op de openingstijden van de kerk.

In 2019 heeft de kerststallenroute de "Mooi Baarn Prijs" gewonnen. Tijdens het symposium op 24 november in kasteel Groeneveld heeft Jacqueline van den Eshof namens de commissie de prijs in ontvangst mogen nemen uit handen van Jan van Duijvendijk, bestuursvoorzitter van Stichting Mooi Baarn.