Welkom bij kerststallenroute De Weg van het Licht.

Rond Kerst 2017 wordt voor het 22ste achtereenvolgende jaar de kerststallenroute in Baarn georganiseerd. In ruim honderd Baarnse tuinen staan kerststallen, die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Men kan de route op eigen gelegenheid afleggen, bij voorkeur lopend en fietsend, maar ook per auto is mogelijk. De kerststallenroute kent een grote variatie: stallen, schilderijen, wandkleden, kinderkerststallen, et cetera. Deze kerststallen en kersttaferelen zijn voor het overgrote deel zelf door de deelnemers gemaakt.

Ook 's avonds zijn de stallen goed te bezichtigen. Ze zijn goed verlicht, maar het is wel aan te raden een lichtje mee te nemen voor hen die de route niet uit hun hoofd kennen. De deelnemende stallen zijn te herkennen aan de witte sterren en bij elke kerststal staat de volgende stal aangegeven op een routekaartje aan het hek.

De stallen staan in elk geval van 18 december 2017 tot en met 6 januari 2018. De routebeschrijving is via deze website te downloaden. De route begint in de Faas Eliaslaan en loopt langs de Nicolaaskerk naar Hoog Baarn, in totaal ongeveer vier kilometer. De stal in de onlangs gerestaureerde Nicolaaskerk is dit jaar weer te bezichtigen. Let op de openingstijden van de kerk.

Eerste Kerstdag om 15.30 uur vindt in de Nicolaaskerk het traditionele kindje wiegen plaats: kinderen komen dan verkleed als Jozef, Maria, herder of engel naar de stal en er worden liedjes gezongen en verhalen verteld.

De kerststallenroute wordt mede mogelijk gemaakt door:

Repro Baarn Hubo Seure Baarn
Slijterij Mitra Baarn Kringloopcentrum Soest