Welkom bij kerststallenroute De Weg van het Licht.

Rond Kerst 2018 wordt voor het 23ste achtereenvolgende jaar de kerststallenroute in Baarn georganiseerd. In ruim 160 Baarnse tuinen staan kerststallen, die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Men kan de route op eigen gelegenheid afleggen, bij voorkeur lopend en fietsend, maar ook per auto is mogelijk. De kerststallenroute kent een grote variatie: stallen, schilderijen, wandkleden, kinderkerststallen, et cetera. Deze kerststallen en kersttaferelen zijn voor het overgrote deel zelf door de deelnemers gemaakt.

Ook 's avonds zijn de stallen goed te bezichtigen. Ze zijn goed verlicht, maar het is wel aan te raden een lichtje mee te nemen voor hen die de route niet uit hun hoofd kennen. De stallen zijn te herkennen aan de witte sterren en bij elke kerststal staat de route aangegeven op een kaartje aan het hek.

De stallen staan in elk geval van 18 december 2018 tot en met 6 januari 2019. De routebeschrijving is via deze website te downloaden. De route begint in de Faas Eliaslaan en loopt langs de Nicolaaskerk naar Hoog Baarn, in totaal ongeveer vier kilometer. De stal in de onlangs gerestaureerde Nicolaaskerk is ook dit jaar weer te bezichtigen. Let op de openingstijden van de kerk.

Eerste Kerstdag om 15.30 uur vindt in de Nicolaaskerk het traditionele kindje wiegen plaats: kinderen komen dan verkleed als Jozef, Maria, herder of engel naar de stal en er worden liedjes gezongen en verhalen verteld.

In 2017 heeft RTV Baarn een item gewijd aan de kerststallenroute, dat u hier kunt bekijken.

De kerststallenroute wordt mede mogelijk gemaakt door:

Repro Baarn
Drukwerk & kantoorartikelen