Nieuwsbericht
Klik hier voor meer nieuws
24/01/2024 - Gezinsmis 18 februari

Blijde Boodschap!

Alleen al van de titel word je vrolijk, toch? 'Blijde Boodschap'. Goed nieuws dus. Nou, en in deze tijden van allerlei zorgelijk nieuws is dan zo'n goede boodschap erg welkom!
Maar wat betekent het en wat kunnen wij er dan mee? Je ziet al dat er HOOFDLETTERS gebruikt worden. Dus het gaat om iets heel belangrijks: dit nieuws is niet zomaar een 'nieuwtje'. Met Kerstmis is Jezus geboren en zijn naam betekent 'Redder'. Redder van wat of wie? Jezus komt ons redden, komt ons bevrijden. Van de zonden. Klinkt misschien zwaar, maar wat zijn zonden?

Wanneer je cola morst op de bank, roep je soms spontaan: 'Ach, wat zonde!' Ja, dat klopt: cola is om te drinken en niet om te morsen en een bank is om op te zitten en niet om cola op te knoeien. Dus zonde is: alles wat niet zo is bedoeld. Mensen zijn geschapen om goed te zijn, kinderen van God te zijn. En zonden houden ons daarvan af, verwijderen ons van God en zo raken we dus van Hem vervreemd. Dus wat heerlijk dat we die Blijde Boodschap hebben gekregen! Laat maar goed tot je doordringen: via je oren naar je hart!