Klik hier voor meer nieuws
01/07/2022 - Zondagsmuziek op 10 juli

Het is inmiddels een bekend gegeven geworden: zondagsmuziek in de Baarnse Nicolaaskerk. Organisten uit Baarn en omgeving spelen hun favoriete muziek op het grote Nicolaasorgel. Allen doen ze dat ten bate van de restauratie van het orgel.

Zondag 10 juli zit Richard Vos achter het manuaal. Hij is in Baarn zeker geen onbekende. Hij was van 1991 tot 2019 cantor-organist in de Pauluskerk en was de drijvende kracht achter de bekende reeks Paulusconcerten.
Op dit moment is hij organist in de Nieuwe Kerk te Huizen en is hij een van de vesperorganisten in de Utrechtse Domkerk. Hij verleende zijn medewerking aan radioprogamma's als "Woord op zondag" en "Te Deum laudamus". Richard is ook actief als componist van kerkmuziek. Er verscheen een CD in de serie Vocale Kerkmuziek met werken van zijn hand.

Het concert begint om 15.30 uur en de toegang is gratis.
Er wordt een deurcollecte gehouden ten bate van de restauratie van het Nicolaasorgel.
Het programma is te vinden op www.nicolaasorgel.nl.