Nieuwsbericht
Klik hier voor meer nieuws
31/08/2021 - Zorg voor mensen met schulden

In Nederland heeft één op de vijf huishoudens te maken met schulden. Ook in Baarn is er een groot percentage huishoudens dat maar nét de touwtjes aan elkaar kan knopen of al achterstallige betalingen heeft, vaak door externe oorzaken. En de ervaring is dat dit vaak alleen maar erger wordt.
In Nederland krijgen bijna 10.000 mensen persoonlijke hulp van gecertificeerde 'schuldhulpmaatjes'. Deze deskundige vrijwilligers gaan goed opgeleid aan het werk, hebben een luisterend oor voor hulpvragers en helpen om weer overzicht te krijgen door rekeningen op een rij te zetten. Dat verlaagt meteen stress en schaamte in die gevallen! Geld geven heeft namelijk geen zin; samen het financiële gedrag analyseren en stappen zetten om met een plan er weer bovenop te komen, dat geeft rust en uitzicht!

Dit initiatief, dat in 2010 is opgericht door landelijke kerken, werkt samen met de plaatselijke overheid, maatschappelijke organisaties en andere hulpverlenende instanties. Momenteel wordt er in Baarn ook een afdeling opgezet. Er worden werkgroepleden, bestuurders en coördinatoren gezocht. Daarna gaan ze op zoek naar schuldhulpmaatjes en zorgen ze voor hun opleiding.

Voor mensen die hebben aangeklopt, is de hulp niet in geld uit te drukken. Eigenwaarde en zelfstandigheid worden hervonden, evenals een gedegen manier om schulden in de toekomst te vermijden! Vaak zijn de vrijwilligers mensen met een goed ordelijk vermogen om uit problemen de weg voorwaarts weer te vinden, met hulp van een gedegen organisatie!

Is zo'n taak met voldoening iets voor jou? Meld je aan via de pastoraatgroep en wij brengen je in contact.

Kijk voor meer informatie op: www.schuldhulpmaatje.nl