Nieuwsbericht
Klik hier voor meer nieuws
27/08/2020 - Jongeren voor Zambia

Zondag 19 juli riep pastoor Skiba ons op om geduld te hebben met elkaar. Geduld, dat hebben onze jongeren gehad! In maart hadden ze een sponsorloop willen lopen om geld in te zamelen voor Zambia, maar corona gooide roet in het eten. De jongeren zijn Zambia echter niet vergeten. Op 19 juli liepen ze alsnog de 15 kilo-
meter die ze toegezegd hadden. Catharina heeft de afstand zelfs hardlopend afgelegd!
Ondanks dat de vakantie al begonnen was, liep de hele groep mee. Twee weken eerder hadden de groepsleden contact gehad met Caroline. Caroline heeft stage gelopen in Zambia en weet alles over de situatie ter plekke. Het was fijn om haar alles te kunnen vragen over het project, maar ook over het leven in Zambia.
Uiteindelijk heeft deze pittige dag, voor sommigen een echte uitdaging, maar liefst 466,70 euro opgebracht! Namens de jongeren, én namens de school in Zambia: bedankt voor uw bijdrage!

Caroline van Weede stuurde ons een update uit Zambia:
Net zoals in de rest van de wereld grijpt het coranavirus ook in Zambia om zich heen. Kinderen gaan al sinds begin maart niet meer naar school. De verwachting is dat ze volgende maand weer naar school mogen. Alleen heeft de school die wij helpen niet genoeg geld om zeep te kopen en er is ook gebrek aan schoon water. Het geld dat de afgelopen maand is opgehaald door de jongeren zal daar naartoe gaan. De school is ons heel erg dankbaar en neemt ons mee in hun gebed!