Nieuws
Klik hier voor het nieuwsarchief
25/01/2020 - Heilig vormsel in onze kerk
Op woensdag 5 februari zullen 20 vormelingen van de locaties Bilthoven, Maartensdijk en Baarn kennismaken met hun vormheer, mgr. Woorts. De ontmoeting vindt in het Trefpunt plaats om 19.30 uur.

Op zondag 9 februari zal in onze locatie de vormselviering plaatsvinden. Een speciaal samengesteld jongerenkoor zal de viering opluisteren.

Vanaf het begin van de vormselvoorbereiding hebben tien parochianen ieder persoonlijk voor een kind gebeden.
Wij vragen u om in uw gebed aan te sluiten en te bidden voor de kinderen op hun weg naar het ontvangen van het heilig vormsel.
Wij nodigen u allen van harte uit om deze bijzondere viering met hen mee te vieren.

De leiding van de vormselgroep
25/01/2020 - Informatie over ons kerkhof
Wij willen de rechthebbenden of nabestaanden van rechthebbenden attenderen op het feit dat van de graven waarvan de grafrechten in 2018 zijn verlopen, de monumenten na Pasen zullen worden verwijderd. Dat zal gebeuren vanaf 13 april.
Via het informatiebord op het kerkhof (links van de ingang) heeft men nog een jaar lang kunnen vernemen dat bovengenoemde graven per 1 januari 2019 zijn vervallen.
Deze mededeling geldt ook rechthebbenden van de kindergraven die nog niet kenbaar hebben gemaakt of het verlengen van de grafrechten wenselijk wordt geacht.

Indien rechthebbenden of nabestaanden van rechthebbenden het verwijderen alsnog willen voorkomen, dienen zij uiterlijk 31 maart 2020 middels een schriftelijke reactie de beheerder hiervan in kennis te stellen.

P.J.F. van der Kruijf
Torenlaan 23 A
3742 CR Baarn
e-mail:
25/01/2020 - IdeeŽnbus
Sinds enige tijd staat er een ideeŽnbus in het portaal. Het is fijn om te merken dat daar regelmatig gebruik van wordt gemaakt. Als er bij een ingezonden idee contactgegevens staan, dan laten we weten wat er met uw tip gebeurt. Anoniem tips doorgeven mag natuurlijk ook. Hoewel we niet aan alle wensen kunnen voldoen, worden alle ideeŽn serieus besproken. Daar kunt u van op aan!
Een paar ideeŽn zijn al gerealiseerd of worden dat binnenkort. Zo komt er bijvoorbeeld een bankje bij de kindergraven op het kerkhof, waar de bezoekers even rustig kunnen mijmeren.
25/01/2020 - Tieners en jongeren
Vorig jaar hebben we voor het eerst meegedaan met Sirkelslag.
Dit jaar gaan we opnieuw de strijd aan met duizenden jongeren in heel Nederland.
Ben je tussen de 12 en 17 en vind je het leuk om mee te doen? Laat het ons weten. Je bent van harte welkom!

Wanneer: vrijdagavond 7 februari
Tijd: om 19.00 verzamelen
Waar: het Trefpunt


25/01/2020 - BŤtacursus
Na de Alphacursus is er nu een verdere ontdekking van het geloof in de BŤtacursus.

Samen luisteren naar wat de Kerk ons biedt en anderen ontmoeten in het geloof. Aan de hand van vragen met elkaar in gesprek gaan over onder andere de eucharistie, de zeven sacramenten, bidden en spiritualiteit, het kerkelijk jaar, Maria en de heiligen, en hoe om te gaan met moeilijke punten in het geloof...

De BŤtacursus staat voor iedereen open. De tien tweewekelijkse bijeenkomsten beginnen met een informeel samenzijn met koffie, gevolgd door een korte inleiding op het onderwerp, waarna we samen in gesprek gaan. We sluiten de bijeenkomsten af met een gezamenlijk gebed.

We komen bij elkaar in het Trefpunt, gelegen achter de H. Nicolaaskerk, Kerkstraat 19 te Baarn. Iedere bijeenkomst begint om 9.30 uur en duurt tot 11.45 uur. De eerste bijeenkomst is op 5 februari en de slotbijeenkomst op 13 mei.

Wij vragen van u een vrijwillige bijdrage van Ä 2,-- per bijeenkomst.

Opgeven graag door een e-mail te sturen aan:
25/01/2020 - Koffie-ochtend
In het mooie boekje Ons dagelijks brood geeft Henri Nouwen een overweging over het eucharistisch leven. Hij schreef vanuit het verhaal van de EmmaŁsgangers. Vijf aspecten van de eucharistie komen naar voren: verlies, aanwezigheid, uitnodiging, gemeenschap en missie.
Op 4 februari zal dit boek centraal staan bij de koffie-ochtend voor ouders. Zo verdiepen we ons in ons geloof. Maar we kunnen door met elkaar van gedachten te wisselen ook tot antwoorden komen op vragen waar onze jeugd mee zit.
Om 10.00 uur staat koffie en thee weer klaar en ben je van harte welkom.
04/01/2020 - Thema-avond
Op maandag 27 januari om 19.00 uur is in de dagkapel een mis. Hierna is er koffie en thee in het Trefpunt.
Om 20.00 uur spreekt priester Mauricio over het thema "Dit is mijn Lichaam" en de eucharistische liturgie. Tevens zal hij een getuigenis geven van zijn eerste heilige mis. We sluiten de avond af met een kwartier stille aanbidding in de dagkapel.
16/12/2019 - Nieuwe locatiewebsite
Zoals we in het Kerkvenster van oktober hebben aangekondigd, heeft de Martha en Mariaparochie sinds kort een nieuwe algemene website. Elke locatie heeft daar een plekje gekregen om informatie te delen. Net als locatie O.L.V. van Altijddurende Bijstand in Bilthoven heeft onze locatie echter erg veel te melden, waardoor het onmogelijk was om alle informatie kwijt te kunnen. Vandaar dat het gros van onze informatie nog steeds op onze 'oude' locatiewebsite te vinden was.
Bij de redactie bestond al lange tijd de wens om het uiterlijk, de structuur en de inhoud van onze locatiewebsite een nieuwe impuls te geven. Bovendien was het de bedoeling om de website 'responsive' te maken, wat inhoudt dat deze op elk apparaat goed te lezen is. Dus op de computer, maar ook op tablet en mobiele telefoon.
Achter de schermen is hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. De meeste pagina's zijn inmiddels overgezet en de resterende pagina's komen naar verwachting nog voor het einde van 2019 aan de beurt. Alle informatie die u op de 'oude' website kon vinden, is ook te raadplegen op de nieuwe website. Het webadres is onveranderd: nicolaasbaarn.nl. Wij hopen dat u blij bent met het resultaat!
15/11/2019 - Conferentie
De Canadese priester father James Mallon komt naar Nederland. In zijn boek "Als God renoveert" beschrijft hij op inspirerende wijze hoe zijn parochie op weg gegaan is van onderhoud naar bloei.
Het boek is gepresenteerd in februari van dit jaar en beleeft inmiddels een vijfde druk, met 3500 verkochte exemplaren. Dat zegt veel over de behoefte in Nederlandse parochies en bisdommen.
Wilt u father Mallon horen spreken? Dat kan. Op dinsdag 24 en woensdag 25 maart 2020 zal hij te gast zijn op een conferentie in Oudenbosch.
Meer informatie vindt u op missionaireparochie.nl.