Informatie
Krugerlaan 18

Deze stal is tot stand gekomen zoals vele andere. Maar het leuke is dat hiervan verslag is gedaan door de makers. U vindt het hieronder:


In de eerste week dat wij hier woonden (medio 2017) stond Jacqueline van den Eshof op de stoep: "Welkom in de buurt. Jullie doen toch wel mee met de Kerststallenroute, hè?".
Nou, daar sta je dan... Jacqueline weigeren is eigenlijk 'not done'. Wonen in een klassiek huis is bij ons ook kerststal klassiek.

Op Marktplaats vonden we een schitterend konijnenhok en gelukkig werd ons bod geaccepteerd. Het ding paste bijna niet in de achterbak van de auto, dus met de klep open naar huis.
Nu wilde onze kleinzoon ook graag helpen. Na 10 minuten is zijn concentratie weg en dus werd aan dit project wekenlang geknutseld. En het hok stond in de keuken, uit de regen.

De hele voorkant moest 'open' zijn, dus moest het schotje weggezaagd worden. Er moesten een paar extra plankjes bij om het ruitje te fixeren en om de lampen te monteren.
Het blanke hout moest goed in de verf (wel drie lagen!).

In het voormalige gebouw van C&A in Utrecht hadden ze twee etages met alleen maar kerstversieringen. Dus hop, in de trein met kleinzoon. En ja hoor, mooie beelden van formaat gevonden!
Nog wat miniatuurtakjes, strobalen en houtsnippers erbij. En via een collega wat stro van de paarden gekregen.

Oh ja, we moesten de verlichting niet vergeten, want Jacqueline heeft strikte regels. "Van 11 tot 11 verplicht verlicht!" Dus timer erbij en hopla: Hij staat!!

Wij zijn onderdeel van de Baarnse kerststallenroute. En wij hopen dat u er veel plezier aan beleeft!Mark Veldhuizen en Saskia Schuit

Naar deelnemende stallen