Informatie
Oude Utrechtseweg 4

Er gaat geen kerst voorbij zonder Hollywoodfilms en muziekklassiekers op de buis. Dat bedachten we toen we inspiratie kregen tijdens het wandelen van de kerststallenroute. Wat een leuke thema's allemaal! Met momenten van bezinning, waardering en verwondering. Het leek ons leuk om muziek en film als thema te verwerken in een kerststal. Een "Hollywood"-stal waar je met elkaar mooie herinneringen kunt ophalen, aan de praat komt over wat je ziet én (desgewenst) hoort!

Het idee om hiervoor een oud nostalgisch televisietoestel te gebruiken als omhulsel, als basis, was al snel geboren. Maar toen de invulling nog. Dat bleek niet eenvoudig. Het moest een stal worden waarnaar je nieuwsgierig wordt, waarover je je verwondert, waar je met elkaar – ook met de mensen die je tijdens de route ontmoet – herinneringen kunt ophalen aan beroemde artiesten en Hollywoodsterren. Met drie koningen uit de muziekwereld en filmsterren uit ongeëvenaarde filmklassiekers, allen iconisch voor hun tijd of zelfs aller tijden, is het toch gelukt!
Via de QR-code bij de stal krijg je informatie over de kerststalfiguren en kun je zelfs meezingen, swingen of filmherinneringen ophalen met deze (kerst)klassiekers. Leuk voor jong en oud!

Met dank aan de collega's die hebben meegedacht en onze (schoon)vader, die heeft geholpen om deze Hollywood-kerststal te realiseren. De zoektocht naar miniatuurpoppen als beoogde kerststalfiguren bleek geen gemakkelijke opgave. Sommigen waren onbetaalbaar en dan moesten we op zoek naar een alternatief. Anderen waren niet te vinden. Uiteindelijk is het een bijzondere samenstelling geworden, waarbij het natuurlijk meer gaat om de symboliek dan dat het icoon de figuren letterlijk vertegenwoordigt. Je leest er meer over via de QR-code bij de stal.
Welke muziek of film heeft voor jou betekenis of is met de kerstperiode verbonden?

Nieuwsgierig? Verwonder je deze kerst over 'Hollywood'. Gewoon in Baarn.


Naar deelnemende stallen