Informatie
Johannes Vermeerlaan 12

Het idee voor deze kerststal ontstond na het ontmantelen van een oude iMac-computer. Na een speurtocht op nog bruikbare onderdelen in dit product van de discipelen van Steve Jobs bleef alleen de mooi gevormde kast over. De inhoud is afgevoerd naar het afvalscheidingsstation. IdeeŽn voor hergebruik van de kast gingen van plantenbak tot aquarium.
Maar een artikel in de Baarnsche Courant over de kerststallenroute van vorig jaar bracht licht op een andere toepassing. Na een proefopstelling van enkele weken buiten in weer en wind bleek de voormalige behuizing van de computer waterdicht te zijn. Alleen de ventilatiesleuf aan de achterzijde moest afgeplakt worden. De glasplaat aan de voorzijde blijkt mooi afsluitbaar met magneetjes aan de bovenkant.
De achterwand is zwart gespoten, de fairtrade-kerststalfiguren zijn ontworpen voor Dille & Kamille en stuk voor stuk met de hand gemaakt door vrouwen in Nepal van Nieuw-Zeelandse schapenwol. De stal die Jozef, Maria en kindje Jezus omvat wordt gevormd door blauwe condensatoren. Onder in de behuizing zijn twee luidsprekertjes aangebracht voor de weergave van gepaste muziek.


Naar deelnemende stallen