Informatie
Elzenlaan 5

Welkom bij onze stal!

Het is de eerste keer dat wij zelf meedoen met de kerststallenroute: na zo'n donker jaar is er extra behoefte aan Licht en Hoop.
Het is ook de eerste keer dat deze kerstgroep buiten staat. Hoe we dat precies gaan aankleden, is op het moment van schrijven nog onduidelijk, maar u ziet hier het resultaat.

De kerstgroep is door de ouders van Anne Marie in 1950 gekocht bij "van Paridon" in Amsterdam. Voor het pas getrouwde stel was het een grote wens om een kerstgroep in hun eigen huiskamer op te zetten. Ieder jaar werd de groep en het bijbehorende stalletje van zolder gehaald en met grote zorgvuldigheid neergezet. Anne Marie was zo trots en blij toen ze vanaf haar zevende verjaardag deze taak mocht overnemen van oudere broers/zussen. Binnen het gezin was het dan ook volstrekt logisch dat de kerstgroep na het overlijden van haar ouders met Anne Marie meeging naar Baarn.

Een grappige anekdote: het kleine stalletje was ooit van een ander materiaal, versleten, met kieren en gaten. Prachtig! De vader van Anne Marie heeft op een gegeven moment het stalletje helemaal gerestaureerd tot een keurige, beschutte, fraai afgewerkte stal. Anne Marie vond dat zó jammer... En vader begreep maar niet waarom ze het nu veel minder mooi vond...

Veel plezier bij het wandelen langs alle mooie kerststallen!

Willem en Anne Marie


Naar deelnemende stallen