Informatie
Heuveloordstraat 14

We lopen de kerststallenroute al enkele jaren en hebben nog steeds niet alle stalletjes en uitvoeringen gezien. We wilden ons vorig jaar al opgeven, maar dat is dan nu pas echt tot stand gekomen.

De herkomst van de kerstgroep gaat een aantal jaren terug. We waren op familiebezoek in Nicaragua in de winter van 1996, toen we de kerstgroep voor het eerst zagen en erg mooi vonden. In 1998 was de familie verhuisd naar Costa Rica alwaar wederom een familiebezoek én vakantie vanzelfsprekend was. Zeker rond Kerst en Oud en nieuw. De kerstgroep was ook in Costa Rica verkrijgbaar en die keer namen we de kerstgroep én ook een klokjeshanger met Jozef, Maria en het Kindje zittend op een ezel, vluchtend naar Egypte, mee. Dit keramische werk hangen we niet buiten, maar voor het raam.
De kerstgroep is niet geheel compleet zoals andere groepen; er is geen kameel of extra schaapje bij. Dat paste niet in de doos waarschijnlijk, maar een engel weer wel.
Bij thuiskomst hebben we van takjes hout uit het Maarschaksbos een stalletje gebouwd en met wanden van papier-maché en stro. Zo staat een en ander al jaren bij ons in de kamer en elk jaar genieten we er meer en meer van.

Mede omdat ik gitarist van "De Zingende Jukebox" ben, plaats ook ik een QR-code bij de stal om een kerstliedje dat door middel van het inscannen van de QR-code te beluisteren is op een mobiele telefoon.

We hopen dat iedereen daardoor met een lekker vrolijk kerstgevoel bij deze kerststal weggaat!

Naar deelnemende stallen