Informatie
Laanstraat 108

Kerststallen van vandaag.

Ook nu is er grote behoefte aan herbergen om te schuilen voor de nacht en nieuwe krachten te krijgen voor de toekomst.
En van die 'stallen' is de Soep-Keuken in Sir Lowry's Pass Village (een township niet ver van Kaapstad) aan de voet van het Schapengebergte in de Kaapprovincie (Zuid-Afrika).
Een inwoonster (Pearl) kon de honger van de schoolkinderen niet werkeloos aanzien en startte een soepkeuken. Ze was even arm als haar omgeving, en was afhankelijk van hulp en bad om uitkomst.
De 'engel' kwam er door de Nederlandse familie Schaap, die op de helling een wijngaard had gekocht en nu voedsel inkoopt voor de keuken van Pearl. Dagelijks eten er ca. 150 kinderen twee keer per dag een gezonde voedzame maaltijd en er is verdere hulp bij het leren op school.
Een praktische invulling van de kerstboodschap van licht, hoop en toekomst.

De 'stallen' zijn gemaakt van wijnkisten en bevatten beelden van de kinderen bij de keuken. De schapen, die opnieuw een verband leggen met het kerstverhaal, zijn gemaakt door plaatselijke kunstenaars van kralen en ander natuurlijk materiaal. Ze staan ook op de etiketten van de Skaap-wijnen, die op de hellingen groeien. Op de achtergrond ziet u het Schapengebergte.
De 'stal' is ingericht door Siersma Wijnadvies (www.wijnadvies.nl), die samen met de familie Schaap de SKAAP-wijn produceert. Zij importeren die exclusief in Nederland en dragen op die manier ook bij aan het goede doel. Verdere informatie over de stichting: www.childrensfoodure.nl.

Naar deelnemende stallen