Informatie
Sophialaan 28

Na eerst een jaar van acclimatisatie in Baarn was het een aantal jaren geleden de hoogste tijd om de kerststallenroute verder uit te breiden op de Sophialaan. Daar is natuurlijk wel een kerststal voor nodig. Omdat wij deze niet hadden en zelf niet echt heel handig zijn, zijn we op het internet gaan zoeken naar een kerststal die op zoek was naar een nieuwe herberg. De kerststal hebben wij uiteindelijk gevonden in Lisse. Het was als een 'match made in heaven'. De stal had, tezamen met zijn bewoners, na jaren van trouwe dienst tijdens vele gezellige kerstfeesten, al jaren het licht niet meer mogen zien. Helaas was er in de herberg van de vorige eigenaar geen ruimte meer. 30 jaar lang heeft de kerststal lief en leed meegemaakt, maar nu was het tijd voor een nieuwe plek.

Dachten wij met de aanschaf van deze stal klaar te zijn, het tegendeel bleek waar te zijn. De stal is namelijk niet geschikt voor het Baarnse klimaat. Het was geen eenvoudige, maar een zeer complexe uitdaging waar wij voor kwamen te staan.

Resultaat is dat wij nu tezamen in onze weekenden, met een beetje hulp van de vriendelijke mensen van de Hubo, een kerststal-herberg hebben gemaakt opdat de kerststal warm en droog staat tijdens de periode voor en na Kerst. Elk jaar proberen wij de stal weer een klein beetje te pimpen. Benieuwd of er dit jaar weer een item bij is gekomen? Kom dan even langs op de Sophialaan 28.

Lisette, Thomas, Diek & Fiep

Naar deelnemende stallen