Informatie
Nassaulaan 22

Als nieuwe inwoners van Baarn en in feite ook van Nederland, ontdekten wij vorig jaar de kerststallenroute en wij vonden het geweldig, vooral de diversiteit van de stallen die zijn gemaakt door de Baarnaars.
We spraken af dat als we het volgende jaar nog in Baarn zouden wonen, we zeker bij dit creatieve proces betrokken wilden worden! Toen we ontdekten dat ons huis precies op de kerststallenroute lag, was er al helemaal geen excuus meer.

We liepen een paar maanden geleden een oud beschadigd kastje tegen het lijf op een rommelmarkt. Er moest wel wat aan gerestaureerd worden, maar het was heel geschikt voor wat we wilden maken. Dus we gingen de uitdaging aan en namen het ding mee naar huis, terwijl het letterlijk uit elkaar viel van ellende.
Een paar weken van restauratie later ziet het er eigenlijk te mooi uit om in onze tuin te zetten en we hebben er een paar nachten over gediscussieerd of we het niet toch ergens binnen moesten ophangen en niet buiten.

Ons kersttafereel is letterlijk gemaakt van de verhuisdozen die we over hadden van onze verhuizing vanuit Engeland. Maria, Jozef en het kindje Jezus zijn eenvoudige gesneden vormen tegen een witte achtergrond.
We wilden bereiken dat het geheel er een beetje als een theater uit zou zien. We hopen dat de figuren met hun schaduwen wat diepte creŽren en we hopen vooral dat deze kerststal jullie feestdagen mag verlichten!

Kay van Bellen


Naar deelnemende stallen