Informatie
Sophialaan 24

Ook wij geven u graag het kerstgevoel mee tijdens uw wandeling. Wij vinden dit zo'n prachtig event dat we meerdere 'stalletjes' hebben en daarmee afwisselen.
  • Het schaap. In een najaar deed familie elders mee aan een project 'kunst in de wijk'. Zij hadden grote houten lijsten met het thema 'Boerderij'. Achteraf bedacht ik dat het boerderijschaap heel goed voor kerststal kon doorgaan. Hoewel hun wijkvereniging de lijsten al had doorverkocht voor een vergelijkbaar kunstproject in een ander dorp, heb ik via-via de lijst met schaap kunnen overnemen. De losse schijfjes heb ik van Dick Bruna-plaatjes voorzien en zo kregen wij een originele kerststal.

  • Kerstballenstal. Mijn schoonvader beschilderde de kerstballen voor deze bijzondere 'kerstballenstal'.

  • Stap zelf in het kerstverhaal. Met deze 'stand in' kerststal kun je zelf onderdeel zijn van het kerstverhaal. Maak een foto en je hebt een mooie vredesgroet naar familie en vrienden!

  • Alle eendjes zwemmen... Kerstfeest is het overal: ook in eendjesland!

  • Naar oud Frans gebruik. Driekoningen op 6 januari wordt groots gevierd in Frankrijk met een speciale koninklijke taart gevuld met amandelspijs. Ergens in de taart zit een boontje, een feve, verstopt. Wie het boontje in zijn stukje taart vindt mag de kroon van de Koning opzetten. Later werden dit kleine porseleinen beeldjes die nu over de hele wereld verzameld worden. Ook in Baarn!

We wensen jullie een goede wandeling.
Familie Brandsen-van Hattem

Naar deelnemende stallen