Deelnemende stallen: informatie over Steijnlaan 2


De stal die nooit afkwam

Een route door Baarn met allemaal kerststalletjes, wat een leuk idee! Ik had het geluk om de realisatie van dit initiatief van begin af aan mee te maken. De wilde plannen, steeds concreter, het prille begin met een handje vol stallen... En natuurlijk kon ik zelf niet achterblijven!
Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Tijd was mijn grootste vijand. Ik was net afgestudeerd, net getrouwd, verhuisd en nogmaals verhuisd naar een woning die volledig moest worden opgeknapt. In 1999 werd mijn oudste zoon geboren. Ik stopte met werken, het ideale moment om eindelijk eens tijd te maken voor het bouwen van een stal.

De Droomvlucht in de Efteling was destijds nog vrij nieuw, en ik was dol op deze attractie. Mijn stal wilde ik graag in dezelfde stijl bouwen. Weliswaar bolle poppetjes in plaats van elfjes, maar het moest een stalletje vol bloemetjes worden. Ik droomde verder en zag het al helemaal voor me, maar dromen zetten geen zoden aan de dijk en opnieuw dreigde de tijd me in te halen.. Oei, het zou toch niet opnieuw een jaar zonder stal worden?
Nee, dat was mijn eer te na. Met een flinke eindsprint, baby op schoot, kwam ik een heel eind, maar... niet alles was af. Het grootste struikelblok waren de gezichtjes van de poppetjes. Ik had ze zo mooi willen schilderen, maar de tijd was om. Wat nu? Lege houten kralen zonder snoetje dan maar? In een opwelling tekende ik met een stift snel wat mondjes een oogjes. In 2000 zou ik de kralen omdraaien en prachtige gezichtjes schilderen.

Waarom dat nooit gebeurd is? Tja, mijn zoon kreeg een broertje en de tijd vloog om.

Hanneke van den Eshof

Terug naar overzicht