Informatie
Rembrandtlaan 13

Frans en Kitty vinden het leuk om wat info te delen over hun bijdrage. In 2022 is het de eerste keer dat zij hier aan mee doen.

Bij Frans speelde al langere tijd het idee om mee te doen met de kerststallenroute. Deze zomer vroeg hij aan zijn vriendin Kitty, die niet uit Baarn komt, of zij mee wilde doen. Dat viel in goede aarde. Samen zijn zij losgegaan en hebben allerlei ideeŽn opgeschreven. En daar dan weer de leukste uitgehaald. Dat heeft al heel veel voorpret gegeven. Onder andere het uitzoeken voor een thema voor deze route. Welke persoonlijke boodschap willen zij delen? Er staan bij de stal kerstkaarten. Zij hopen dat iedereen een kaart, of meerdere om uit te delen, meeneemt en hierdoor geÔnspireerd raakt. Laten wij in deze donkere dagen extra ons licht delen met iedereen.

Kitty werkt graag met keramiek en heeft al veel objecten gemaakt. Daar kwam dus ook haar idee vandaan om voor deze gelegenheid zelf de beelden te maken. Zij heeft vele avonden aan de beelden gewerkt in het atelier 'de Silo' in Burgerveen*.

Frans had direct het plan om het oude duivenhok om te bouwen tot een stal. Samen hebben zij het tuinplan gemaakt: waar de stal het best geplaatst kan worden, welke beplanting mag worden aangepast en de verlichting.

Frans is een begenadigd trompettist en zal regelmatig van zich laten horen. Dat draagt ook zeker bij om de sfeer en het kerstgevoel verhogen. Zij hebben hun eigen kerstspullen bij elkaar gelegd, kringloopwinkels bezocht en daar mooie aankopen gedaan. Het is zo bijzonder om samen al in de zomer over Kerst na te denken en te praten. Dat heeft hele mooie gesprekken opgeleverd.

Samenwerken is elkaar versterken. Dat heeft de deelname aan deze kerststallenroute zeker gedaan. Nadenken over de Kerst, wat dat voor ieder op zich en voor iedereen betekent.

Kitty en Frans gaan deze kerstperiode zeker als heel bijzonder ervaren en dat niet in de laatste plaats door deel te nemen aan de kerststallenroute. Zij hopen jullie langs te zien komen op de Rembrandtlaan 13 in Baarn.

* Voetnoot van Kitty:
Alles begint bij een beslissing. In ons geval de beslissing om mee te doen met de kerststallenroute. Wij kwamen al vroeg in het jaar in de kerstsfeer. Ik had direct het idee om zelf de beelden te maken. Hoe leerzaam was het dat ik meer van mijzelf ontdekte. De eerste twee versies van de beelden heb ik weer tot een homp klei gekneed. Ik ben mij meer gaan inleven in de tijd rond het jaar nul, onder andere door de vraag: van welk materiaal was de kleding toen gemaakt? Grove geweven stoffen. Dat wilde ik in de beelden terug zien. Bij de derde versie raakte ik de juiste snaar. Het was voor mij persoonlijk ook een mooi proces. Luisteren naar mijn gevoel en mijn handen het werk laten doen. Loslaten en vertrouwen hebben wat er ontstaat. En alles is goed.
Wij willen de organisatie van de route bedanken voor hun grote inzet en ook dat wij mee mochten doen.

Terug naar overzicht