Informatie
Zoutmanlaan 19

Dit kersttafereel is te zien in sfeercabinet "Het Jaar Rond".
Ik heb in mijn voortuin sinds de aanvang van het schooljaar 2020-2021 het sfeercabinet staan: "Het Jaar Rond", speciaal voor kinderen. Daarin maak ik 365 dagen per jaar een tafereel rondom diverse jaarfeesten. Die taferelen zijn verlicht zodra het donker wordt.
Er is een bankje bij zodat ook de kleine kinderen kunnen kijken. Onder het cabinet is een kastje met de jaarplanning en een uitleg van het actuele tafereel, om mee te nemen.
Mijn ervaring is dat niet iedereen weet wat nou eigenlijk de betekenis van de diverse feesten is. Ik vind het, vanuit mijn onderwijshart, leuk om voor de ouders/verzorgers een uitleg op papier te zetten opdat zij dat dan aan hun kinderen kunnen vertellen.
Het sfeercabinet en alle taferelen zijn door mijzelf ontworpen en gemaakt van uitsluitend natuurlijke materialen, waldorf inspired.


Advent en Kerst, feest van het licht, is te zien vanaf 14 december.
De adventstijd begint altijd vier zondagen voor kerstavond. Zo vieren we elke zondag het begin van een nieuwe adventsweek. Het woord Advent komt van het Latijnse woord adventus dit betekent komst. Hiermee wordt bedoeld: de komst van het licht op aarde. De adventstijd is een tijd van hoopvolle verwachting, stilte na de stormen van de herfsttijd.
Het kerstfeest vieren we op het moment van de winterzonnewende. De zon is over zijn diepste punt heen; vanaf nu wordt het weer lichter. De geboorte van het Christuskind in de kerstnacht verbeeldt het goddelijke licht, dat op aarde komt. Kerstmis is de belofte dat het weer lichter zal gaan worden.
Vanaf ongeveer de vierde eeuw vieren we de geboortedag van Jezus als Kerstmis. Hierbij staat het beeld van Maria op de voorgrond, die het zonnekind Jezus in haar armen draagt. Maria met haar blauwe gewaad symboliseert zo de aarde die via het Jezuskind de nieuwe zonnekrachten in zich opneemt.

Driekoningenfeest is te zien vanaf 1 januari.
Contact: atelier_floralie@hotmail.com
Instagram: atelier_floralie (hier zijn alle taferelen van de 19 jaarfeesten te zien)

Terug naar overzicht