Informatie
Zandvoortweg 4

Al vele jaren geniet ik van de mooie, gezellige en zeer gevarieerde kerststallenroute in ons dorp. Elk jaar denk ik: "Het lijkt me helemaal te gek daar ook aan mee te mogen doen." Maar ja, als je dat bedenkt als de route al weer actief is, ben je rijkelijk te laat.

Vorig jaar bezochten we de fraaie kersverse kerststal bij onze oud-buurtjes en toen wist ik, volgend jaar doe ik ook mee! Door deze plechtige belofte bleef ik er actief aan denken en in juni al begon de voorbereiding. Op de gekste plekken kwam ik zaken tegen die vast een mooi plekje in de stal konden vinden. Alles was welkom. Bij de kringloop liep ik tegen een mooi kastje aan. Perfect geschikt voor de stal die ik voor ogen had. Heerlijk was het om te knutselen aan de stal en deze steeds fraaier en waterdicht te krijgen.

Ik kon mijn geluk niet op toen ik hoorde dat een goede vriend in Soest allemaal beeldjes op de zolder had liggen. Spannend moment: wil de familie deze beeldjes wel beschikbaar stellen? "Ja hoor, maak er maar een mooie stal van." Het blijken echt supermooie beeldjes te zijn. Helaas wat beschadigd maar verder helemaal passend in mijn toekomstige stal. Sommige beeldjes zijn gegraveerd met "Eig. A. S.". Iemand een idee wat dat betekent?

GeÔnspireerd door het gezin van een van de mooiste en grootste stallen op de route, in huis gebouwd, kreeg ik steeds meer ideeŽn hoe de stal vorm te geven. Hun superlieve en creatieve dochter vond ik bereid om de beschadigingen op de beeldjes te herstellen en zij heeft ze werkelijk heel mooi opgeknapt! De beelden zijn nu van topkwaliteit, zoals u in de stal kunt bewonderen.

De beeldjes stammen uit de jaren '50 van vorige eeuw. 'Opa' had zelf de kerststal gebouwd en plaatste deze na Sinterklaas in huis. De stal droeg ook een vallende ster, een mooie lichte "ster met een staart" zoals de kinderen dat benoemden. Bijzonder was dat Opa de leer opvolgde dat het kindje Jezus pas in de kerststal gelegd kon worden op diens geboortedatum! En zo geschiedde!!

Heel veel kijkplezier en geniet van de mooie wandeling langs de unieke kerststallen van Baarn!

Naar deelnemende stallen