Informatie
Vondellaan 23

Geachte kerststallenbewonderaar,

U kijkt hier naar een kerststal die dit jaar zijn primeur beleeft! Sinds wij hier vorig jaar zijn komen wonen, leek het ons een eer om mee te mogen doen aan de intussen wereldberoemde kerststallenroute. En dus togen mijn man en ik vorige maand naar de kringloopwinkel om daar een fantastische vondst te doen... een heus drie verdiepingen tellend poppenhuis in Amsterdamse pakhuisstijl.
Na een grondige verbouwing van het interieur, inclusief aanleg van verlichting, kon de inrichting beginnen. Op de bovenste etage ziet u de vliegende engelen die blijde liederen zingen over de geboorte van Jezus. Deze engelen heb ik ruim tien jaar geleden van mijn schoonmoeder gekregen op pakjesavond en elk jaar is het weer een feest om ze ergens in huis op te hangen. Nu dus in onze kerststal, hoe schattig! Helemaal vooraan staat aartsengel Gabriël, één van de machtigste engelen, die de geboorte van Jezus aankondigt. Dit kerstfiguur hoort bij de andere figuren die u ziet op de eerste etage en de parterre. Deze prachtige gehaakte kerstfiguren hebben we twee jaar geleden gekregen van familie en stonden tijdens Kerst onder onze kerstboom te pronken. Wij zijn vooral fan van de drie koningen, Caspar, Melchior en Balthasar, met hun cadeaus en in het bijzonder de koning met de grijze baard en de oogstrelende kroon/hoofdtooi. Maar uiteindelijk steelt kindje Jezus de show met zijn snoezige haartjes en kleine glimlach!
Wij hopen dat u net zo geniet van deze kerststal als wij en we wensen u hele fijne kerstdagen en een mooie wandeling langs de route toe!

Hartelijke groet van de familie Kars


Naar deelnemende stallen