Informatie
Oosterstraat 78

Na het bekijken van de kerststallenroute, twee jaar geleden, duwde onze zoon van destijds 4 jaar z'n tafeltje richting de voordeur: "Ik ga ook een kerststal bouwen!". Zo gezegd en dus beloofd voor de editie van 2020.

Kinderen willen spelen met wat ze bouwen. Een kerststal in de voortuin was dus minder geschikt. Ook een breekbare of vastgespijkerde versie zou geen goedkeuring krijgen. Een flink aantal ideeŽn kregen de reactie 'saaaai'.

Totdat we gingen sparen voor de kerststal. Toen werd het interessant. IJsjes eten, vooral dubbellikkers. Ieder ijsstokje was namelijk ineens 'voor Jezus!'. En dus werd de kerststal van 2020 door ons zelf gemaakt van ijsstokjes en nog iets meer lijm. We besloten om te kiezen voor hoofdrolspelers van Lego om er ook meteen maar even een winterdorp van Lego bij te bouwen. Veel Lego, overal vandaan. Van zolders, van marktplaats en voor nieuw werden spaarpotten gebroken. Alle Lego van vorig jaar leidde ertoe dat er vanaf februari dit jaar alweer nieuwe ideeŽn ontstonden. Het bouwen kon nog uitgesteld worden tot mei, maar daarna waren de kinderen echt niet meer te houden. We moesten aan de slag(room)! Voor de kerststal zijn de ijsstokjes ingeruild voor echte Lego stenen, de setting rondom de stal is ook uitgebreid. De ijsstokjes worden overigens nog steeds gespaard om mee te knutselen.

Kom kijken en kom gerust eens terug. Volgend jaar zal het geheel weer heel anders zijn.

Voor iedereen ontzettend mooie en gezellige feestdagen gewenst, in goede gezondheid!

Foto's van vorig jaar zijn hieronder te zien:Terug naar overzicht