Informatie
Oosterstraat 78

Na het bekijken van de kerststallenroute in 2019, duwde onze zoon (destijds 4 jaar) z'n tafeltje richting de voordeur: "Ik ga ook een kerststal bouwen". Zo gezegd en beloofd voor de editie van 2020. Inmiddels doet z'n zusje ook mee.

Kinderen willen spelen met wat ze bouwen. Een kerststal in de voortuin was dus minder geschikt. Ook een breekbare of vastgespijkerde versie zou geen goedkeuring krijgen. Een flink aantal ideeŽn kregen de reactie 'saai'.

Totdat we gingen sparen voor de kerststal. Toen werd het interessant. IJsjes eten, vooral dubbelikkers. Ieder ijsstokje was namelijk ineens 'voor Jezus!'. En dus werd de kerststal van 2020 door ons zelf gemaakt van ijsstokjes en nog iets meer lijm. We besloten om te kiezen voor hoofdrolspelers van Lego om er ook meteen maar even een winterdorp van Lego bij te bouwen. Uiteraard mocht vervolgens een treinbaan ook niet ontbreken en een treinbaan moet je vullen. Met veel Lego, overal vandaan. Van zolders, van Marktplaats en voor nieuwe Lego werden spaarpotten gebroken.

Sinds 2021 zijn de ijsstokjes van de kerststal ingeruild voor echte Legostenen en de setting rondom de stal breidt ook steeds meer uit.
Dit jaar is het landschap weer geheel opnieuw opgebouwd. De huisjes hebben een andere plek gekregen of zijn vervangen. Tunnels zijn groter. Sinds 2022 is de zelf ontworpen naald van Baarn te bewonderen. De kerststal krijgt een steeds groter deel van de woestijn. De kinderen willen namelijk meer oudheid laten zien. Hier willen ze de komende jaren ook nog verder aan gaan werken.


Kom kijken en kom gerust eens terug. Volgend jaar zal het geheel weer anders zijn.

Voor iedereen ontzettend mooie en gezellige feestdagen gewenst, in goede gezondheid!


Een foto van 2021 is hieronder te zien:

Naar deelnemende stallen