Informatie
Laanstraat 89A

In 2013 begon ik mijn edelsmederij met winkel, toen nog in Utrecht in een heel klein zaakje op een C-locatie. Gelukkig groeide ik zo snel dat ik binnen twee jaar mocht verhuizen naar een groter pand. Dus ik ging op zoek maar al bij de eerste bezichtiging die ik deed had ik prijs: deze winkel.
Waarom ben ik op dit pand gevallen? Voornamelijk vanwege de glas-in-loodpaneeltjes in de gevel!

Toen ik besloot mee te doen aan de kerststallenroute, was de keuze voor de kerststal dan ook gemakkelijk. Ik heb de stal en de figuren speciaal laten maken door een glasspecialist. Glas-in-lood past goed bij de kerkelijke traditie rond de kerststal en bovendien past het goed bij mijn winkel. Daarnaast is de glas-in-loodtechniek een oud ambacht dat nog wordt gedoceerd op mijn "oude" school waar ik ook het vak van edelsmeden heb geleerd: De Vakschool in Schoonhoven. Want al sinds de schitterende werken van René Lalique - glaskunstenaar & goudsmid omstreeks het begin van de vorige eeuw - zijn glaskunst en edelsmeden met elkaar verbonden.

Zo past deze kerststal niet alleen heel goed bij de traditie, bij mijn vak en bij mijn winkel, maar natuurlijk ook ook bij Baarn als geheel, want gelukkig zien we nog veel glas-in-lood in het dorp.

Charlotte Vogel


Naar deelnemende stallen