Deelnemende stallen: informatie over Ferdinand Huycklaan 51


Deze grote kerststal hebben wij gekocht van een familie uit West-Zaan. Toen wij de kerststal in 2017 kochten, vertelde de familie ons dat de kerststal lang geleden was gebouwd door een bekende Baarnse kerststalbouwer. Helaas weten wij zijn naam niet.

Deze heeft hij in opdracht van een familie gemaakt, maar de stal werd nooit opgehaald. De kerststal ging in de verkoop en zo is hij via veel omwegen, onder andere via West-Zaan, toch weer in Baarn terecht gekomen. We hebben de stal voorzien van een waterdicht nieuw dak en hebben de stal geschilderd.

We zijn blij dat de kerststal zijn roots weer heeft gevonden en geven hem graag een mooi plekje. Om de kerststal een beetje "hedendaags" te maken, hebben we er een Volkswagen-busje in gezet met een dikke bekeuring onder de ruitenwisser. Ook staan er wat extra kerstboompjes in en hebben we de TL-balk vervangen door wat sfeerverlichting.

Wij beleven in ieder geval veel plezier aan de stal en wij hopen u ook. Wij kijken er ieder jaar weer naar uit om hem in de tuin te zetten en na het struinen in het bos op zoek naar groene takken, kan de kerst wat ons betreft echt gaan beginnen!

Familie Blekxtoon - Vos - van de Pol

Terug naar overzicht