Deelnemende stallen: informatie over Ferdinand Huycklaan 58


Kerst 2013 sprak ik met mijn moeder over de kerststallenroute in Baarn en dat het mij leuk leek daar aan mee te doen. Ik beloofde haar dat ik 2014 ook een kerststal zou maken. Mijn moeder overleed april 2014 en na de zomer schoot die belofte mij weer te binnen. Dat werd struinen op het internet.

Wij kwamen terecht in het oosten van het land, tegen de Duitse grens aan. Daar was een man die zijn beelden wilde verkopen omdat hij een grotere kerstgroep wilde aanschaffen. Wij kwamen daar aan en de man was druk met de kerstverlichting aan zijn huis. "U bent er vroeg bij," zeiden wij (het was oktober). "Nee, ik ben laat," zei de man, "het kost mij meer dan twee maanden om alles op te bouwen. Buiten en binnen, mijn vrouw wordt er gek van! Als het klaar is komende de kinderen uit de buurt dan allemaal bij mij kijken en dan krijgen ze warme chocolademelk en kerstkransjes en dat vind ik zo gezellig, zo leuk!"

Toen wij thuis kwamen hadden we gelukkig nog tijd om te bedenken wat voor stal we moesten maken. Ik heb een kweekkastje en die heeft de afgelopen jaren gediend als stal, maar helaas paste daar niet de hele groep in. De wijzen uit het oosten bleven in de kelder liggen. Dit jaar hebben we een nieuwe stal gekregen en voor het eerst is nu de hele groep te zien!

Fijne Kerstdagen!

Aafke & Roy Simon


Terug naar overzicht