Informatie
Ferdinand Huycklaan 58

Kerst 2013 sprak ik met mijn moeder over de kerststallenroute in Baarn en dat het mij leuk leek daar aan mee te doen. Ik beloofde haar dat ik 2014 ook een kerststal zou maken. Mijn moeder overleed april 2014 en na de zomer schoot die belofte mij weer te binnen. Dat werd struinen op het internet.

Wij kwamen terecht in het oosten van het land, tegen de Duitse grens aan. Daar was een man die zijn beelden wilde verkopen omdat hij een grotere kerstgroep wilde aanschaffen. Wij kwamen daar aan en de man was druk met de kerstverlichting aan zijn huis. "U bent er vroeg bij," zeiden wij (het was oktober). "Nee, ik ben laat," zei de man, "het kost mij meer dan twee maanden om alles op te bouwen. Buiten en binnen, mijn vrouw wordt er gek van! Als het klaar is komende de kinderen uit de buurt dan allemaal bij mij kijken en dan krijgen ze warme chocolademelk en kerstkransjes en dat vind ik zo gezellig, zo leuk!"

Toen wij thuis kwamen hadden we gelukkig nog tijd om te bedenken wat voor stal we moesten maken. Ik heb een kweekkastje en dat bouwen we nu jaarlijks om als stal. Omdat de wijzen uit het oosten daar niet in passen, staan zij buiten de stal. Onze voortuin is bestraat en daardoor kunnen de kinderen er dicht bij komen en alles goed bekijken. Met de handjes op de rug weliswaar!

Fijne Kerstdagen!

Aafke & Roy Simon


Naar deelnemende stallen