Informatie
Lindenlaan 1

Mijn passie voor de kerststal is ongeveer 36 jaar geleden ontstaan.

Mijn vader was 7 jaar daarvoor overleden en ik mocht zijn zelfgemaakte kerststal en beelden hebben. Ik ben begonnen in de huiskamer op een klein tafeltje. Jaren later maakte ik de kerststal bij ons in de kapsalon. Hij werd toen al iets groter. Weer jaren later kwam mijn man op het idee om mee te gaan doen met de kerststallenroute. Het was ook zijn idee om de kerststal in de schuur te maken. Nou, toen kon ik me uitleven!

Er staan dus hele oude beelden en dieren in de "stal". In de jaren dat ik nu meedoe, zijn er veel beelden bij gekomen. Gekregen of gekocht. Op rommelmarkten en tuincentra. Het materiaal dat er in verwerkt is, komt uit het bos, tuincentra of van de straat. Het groen komt van uit elkaar gehaalde kunstkerstbomen. De stenen zijn een verzameling geworden in de loop der jaren en komen uit heel wat delen van Nederland. Elke vakantie kwamen er wel stenen mee naar huis voor de kerststal. De waterval is altijd een spannend onderdeel. Die moet natuurlijk wel waterdicht lopen.

Ik begin al in september en vind het heel jammer als het eind november klaar is. Ik hoop nog vele jaren hiermee door te gaan en de bewoners van Baarn ieder jaar te verrassen met steeds een andere indeling van de stal.


Naar deelnemende stallen