Deelnemende stallen: informatie over Sophialaan 28


Na eerst een jaar van acclimatisatie in Baarn was het dit jaar de hoogste tijd om de kerststallenroute verder uit te breiden op de Sophialaan. Daar is natuurlijk wel een kerststal voor nodig. Omdat wij deze niet hadden en zelf niet echt heel handig zijn, zijn we op het internet gaan zoeken naar een kerststal die op zoek was naar een nieuwe herberg. De kerststal hebben wij uiteindelijk gevonden in Lisse. Het was als een 'match made in heaven'. De stal had, tezamen met zijn bewoners, na jaren van trouwe dienst tijdens vele gezellige kerstfeesten al jaren het licht niet meer mogen zien. Helaas was er in de herberg van de vorige eigenaar geen ruimte meer. 30 jaar lang heeft de kerststal lief en leed meegemaakt, maar nu was het tijd voor een nieuwe plek.

Die plek is er nu aan de Sophialaan 28. Dachten wij met de aanschaf van deze stal klaar te zijn, het tegendeel bleek waar te zijn. De stal is namelijk niet geschikt voor het Baarnse klimaat. Het was geen eenvoudige, maar een zeer complexe uitdaging waar wij voor kwamen te staan.

Resultaat is dat wij nu tezamen in onze weekenden, met een beetje hulp van de vriendelijke mensen van de Hubo, een kerststal-herberg aan het maken zijn opdat de kerststal warm en droog staat tijdens de periode voor en na Kerst. Dit jaar derhalve nog geen foto van onze stal, maar slechts een foto van de kerststal-herberg 'under construction'. Wij hopen dat we op tijd klaar zijn, 'the proof of the pudding is eating it', dus jullie zijn meer dan welkom om vanaf 18 december het resultaat te komen bewonderen!

Lisette en Thomas

Terug naar overzicht