Nieuwsbericht
Klik hier voor meer nieuws
25/04/2024 - Het Woord van God

De Bijbel, het Woord van God. Dat is nogal wat, dat we kunnen lezen in het Woord van God!

Bij de voorbereiding van onze eerste communicanten ligt er aan het begin van de bijeenkomst een doek over de Bijbel en brandt er een kaars bij. Waarom? Omdat het verhaal dat we vertellen uit het Woord van God komt. We halen de doek eraf, het Woord van God wordt geopend, een bijna plechtig moment.

In de eucharistieviering gaan we zitten en staan wanneer er wordt voorgelezen uit de Bijbel. De misdienaars staan met kaarsen bij het evangelieboek en het boek wordt bewierookt. We noemen het eerste gedeelte van de viering dan ook de Liturgie van het Woord.

Soms horen we: ik zou wel eens meer in dat Woord van God willen lezen. Maar om dat nu in je eentje te doen? Wist je dat we in onze locatie twee bijbelgroepen hebben? Deze komen elkaar afwisselend op de donderdagochtend samen in het Trefpunt. Samen bidden we, lezen we en bespreken we met elkaar wat het Woord van God ons wil zeggen. Wist je dat de boodschappen die de Bijbel vertelt heel actueel zijn?

Nieuwsgierig geworden? Kom dan gewoon eens aansluiten. Dit kan op 2 mei of 2 juni van 10.00 tot 11.45 uur of op 16 mei of 13 juni van 9.30 tot 11.00 uur.
Informatie bij Gabriëlle Nieuwenhuis, tel. 035-5420208, .