Welkom bij kerststallenroute De Weg van het Licht.

Rond Kerst 2016 werd voor het 21ste achtereenvolgende jaar de kerststallenroute in Baarn georganiseerd. In ruim honderd Baarnse tuinen stonden kerststallen, die zichtbaar waren vanaf de openbare weg. Men kan deze route elk jaar bij voorkeur lopend en fietsend, of eventueel per auto afleggen. De kerststallenroute kent een grote variatie: stallen, schilderijen, wandkleden, kinderkerststallen, et cetera. Deze kerststallen en kersttaferelen zijn voor het overgrote deel zelf door de deelnemers gemaakt.

Ook 's avonds zijn de stallen goed te bezichtigen. Ze zijn goed verlicht, maar het is wel aan te raden een lichtje mee te nemen voor hen die de route niet uit hun hoofd kennen. De deelnemende stallen zijn te herkennen aan de witte sterren en bij elke kerststal staat de volgende stal aangegeven op een routekaartje aan het hek.

De stallen stonden er van zondag 18 december 2016 tot en met vrijdag 6 januari 2017. De routebeschrijving is via deze website te downloaden. De route begint in de Faas Eliaslaan en loopt langs de Nicolaaskerk naar Hoog Baarn, in totaal ongeveer vier kilometer. De stal in de Nicolaaskerk is dit jaar niet te bezichtigen in verband met de restauratie van de kerk. In april 2017 is de restauratie naar verwachting afgerond, dus volgend jaar zal de kerk weer open zijn en kunt u de stal in de geheel gerestaureerde kerk bezichtigen.

Eerste Kerstdag om 15.30 uur vindt dit jaar in de Maria Koninginkerk (Maatkampweg 18) het traditionele kindje wiegen plaats: kinderen komen dan verkleed als Jozef, Maria, herder of engel naar de stal en er worden liedjes gezongen en verhalen verteld.

In december 2015 vindt de volgende editie plaats. Nadere informatie wordt te zijner tijd bekend gemaakt.

De kerststallenroute werd mede mogelijk gemaakt door:

Repro Baarn Hubo Seure Baarn
Slijterij Mitra Baarn Kringloopcentrum Soest